4.2.2012

1/12 complete.

Hiljasta pitelee.

On omituista huomata mitä kaikkea saakaan aikaan kun ei vaan istu koneella ja surffaa netissä. Tällä kertaa internetumpio on ihan oma moka…kyllä muistutukset olis hyvää maksaa ajallaan ja postin voisi oikeasti käydä läpi kunnolla. Noo ei se mitään olen kuluttanut aikaa lukemalla ja keittiötä remppaamalla. Ruokarintamalla tosin olen hyvin väsynyt. Kuherruskuukausi vegaaniuden kanssa on selkeästi ohi ja välillä jopa vähän tympäsee. Olen kokeillut kaikennäköistä uutta ja uljasta, mutta nyt on tullut stoppi. En kekesi mitään uutta ja kaikki mitä tällä hetkellä väänään on jo syöty liian moneen kertaan. Tarvitsen uuden inspiraation että tästä selvitään, mutta en luovuta sitä ei kannata pelätä. Osaltaan syytän myös kaksi viikkoa jatkunutta flunssaa ja toistuvasti liian lyhyeksi jääneitä yöunia. No mutta joskos nillitys jätettäs sikseen ja stuumailtas vähän kuukkauden saldoa. Miten sitä sitten ollaan selvitty?

Isoinpia haasteita on kuukauden aikana ollut se, että en ole vielä löytänyt mitään "valmista" syötävää vaan olen käytännössä tehnyt kaiken itse muutamia ravintolakeikkoja lukkuunottamatta. Ensimmäinen konkreettinen muutos on omissa syömistottumuksissa. En ole sitten yläasteen syönyt aamupalaa arkiaamuina koskaan. Ei vaan ole kyennyt saamaan mitään alas. Toisin on nyt, vatsa huutaa jo heti herätessä sisältöä osakseen ja olenkin muuttanut aamurutiinejani. Muutenkin syömisaikani ovat rutinoituneet ja omaa kehoa on helpompi kuunnella kun se huutaa jostain. Nälkä tulee säännöllisesti, mutta se myös nykyisin pysyy paremmin poissakin. Toinen selkeä muutos on se, että olen laihtunut. Tapanani ei ole käydä vaa-alla vaan seuraan tilannetta vaatteilla. Housut ovat löystyneet ja päälle menee jo muutama vaatekappale, jotka aiemmin ovat kiristäneet epämukavasti. Nyt pitää kyllä äkkiä päästä takasin urheilun makuun etten muutu ihan rimpulaksi. Kolmas selkeä muutos on vireystaso, joka on aivan omaa luokkaansa. Olen uniongelmainen ja useasti porskutan menemään ihan puhtaalla kofeiinin voimalla. Viimeisen kuukauden aikana olen nukkunut ihan yhtä p€rsiilleen kuin ennenkin, mutta en ole puoliksikaan niin väsynyt, kuin esimerkiksi syksyllä. Muutos on huomattava ja kaikista havaisemistani merkittävin. Se luo todellista toivoa jatkuvaan flunssailuuni ja vireysvajeeseeni, plus mikä parasta kahvin kulutus on puolittunut. Olen ylpeä.



Mä syön joka aamu puuroo...


Kuukauden suurin pettymys oli, kun kävin syömässä shushia ja vegaanille ainut vaihtoehto (en ainakaan keksinyt toista) oli makirullasetti, jossa kaikki oli ihan samanlaisia. Antikliimaksi! Kämp Galleria shushimesta boikottiin! Tästä sitten ystävän kanssa poiki idea käydä testaamassa pääkaupunkiseudun shushi paikkoja ja karsia jyvät akanoista ainakin vegaaniakselilla.



Boring I say, boring....


Kuukauden iloisia yllätyksia ravintola-akselilla oli melkein kakki missä kävin, mutta yhden mainitakseni niin se olisi Bamboo Center, jota olen muutaman vuoden boikotoinut. Olen käynyt paikassa vain muutaman kerran ja toisella erehdyin syömään tofua ja tilannetta taisi hiertää vielä todella epäonnistuneet treffit. Tästä on jo vuosia aikaa, mutta mieleen on pittynyt epämukavia mielikuvia paikasta, jotka olivat mukavaa romutettavaa. Ruoka oli hyvää, palvelu paikallaan ja vegaanisia vaihtoehtoja pilvin pimein (okei mä ehkä vähän liiottelen). Seurakin oli tällä kertaa huippua eli kaikki kohdallaan! Suosittelen. (friteerattu tofu on sitten tosi nälkäisille, ei pikkurimpuloille…sitä oli LIIKAA :D)

Mieli on kuitenkin ihan kohdallaan vaikka juuri nyt hieman ottaakin päähän. Eka kuukausi takana 11 to go. Kai tästä selvitään… Eiku KYLLÄ tästä selvitään. Asennetaan asenne kohdalleen ;)

Lopuksi vielä linkkivinkki, jos kaupassa menee sormi liian usein suuhun. vegaanituotteet.net

             S

Ps. Sunnuntaina treffit ihanan R:n kanssa ennen kuin neiti karkaa jorpakon taakse. Päästetään mokanaattorit vauhtiin… Jos tällä kertaa selvittäisiin myrkytyksiltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti