7.2.2012

Tiistai-lounas.

Sanokoon sisäinen hylje-eläin mitä lystää tänään oli pakko saada salaattia. Varmaan johtunee leudommasta ilmastosta, joka vallitsee Helsingissä tänään...vain vaivaiset -4 astetta...suorastaan hellettä sunnuntai aamuiseen -20 veraattuna.


Sitä on aikasta paljon.


Elikäs Piastettu-tofu-salaatti:

Paistettua itse marinoitua tofua. Marinaadissa n. desi soijaa, puol desiä rypsiöljyä ja seesaminsiemenöljyä kumpaakin, kiinalaista ihmechilisotkua (sitä samaa mitä on kaikissa kiinalaisissa ravinteleissa pöydällä purkissa, sitä tosi hottia), sitruunatiivistettä ja vettä. Annoin muhia muutaman tunnin.

Salaattia (jotain jääversiota en nyt muista), tuoretta basilikaa, tomaattia, kurkkua, paprikaa, puolikas avokado, puolikas punasipuli, aurinkokuivattuja tomaatteja, mantelirouhetta.

Mausteeksi ruusu-suolaa, pippuria ja kylmäpuristettua rypsiöljyä.


Tässä kohtaa tuli ähky...


Tällä pitäs jaksaa ehkä hetki pieni. Viimesestä salaattimätöstä onkin jo aikaa, mutta oli niin hyvää että taidan uusia saman ehkäpä jo huomenna. Tulispa pian kesä niin vois onnellisesti nassuttaa salaattia joka päivä...

Flunssakin on ehkä onnistuttu selättämään eli tätähän voisi sanoa jo ihan elämäksi.


          S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti