17.1.2012

Hyvästi paha soija - tervetuloa Endometrioosi

Niin siinä sitten kävi...Mörkö hiipi menneisyydestä ja muistutti: älä tyttönen syö sitä soijaa, koska se on sinulle pahaksi!

Viljattoman vegaanin elämä ilman soijaa on mahtava asia! Rakastan tuota prosessoitua mömmöä kaikessa muodossa, ei prosessoituna ja prosessoituna. Valitettavasti elimistöni ei sitä rakasta. Josko vehnäkastikkeesta johtuneet kivut oikeasti tulivat tofun soija-vehnäkastikkeesta...vaiko itse soijamömmön aikaansaamasta reaktiosta elimistössäni, en ajatellut pyrkiä ottamaan asiasta selvää. Järjettömät kivut ja ilmapallopöhötys vei maun uusintakokeilta. Ei edes kiinnosta selvittää, voinko syödä soijapapuja pelkistetyssä muodossa, esim. soijapapuina kasviskeitossa. Papujen prosessointimenetelmistä olen viimepäivinä lukenut mitä hurjimpia stooreja...Kannatan kaikkia lukijoita ottamaan selvää mitä papuparoille tapahtuu, että niistä saadaan maukkaita soijamaitoja ja tofumömmöjä yms. prosessoituja hirvityksiä.. Huh!






Kun tätä kauhukuvaa prosessoidusta soijakauhistuksesta ajattelee, pulpahtaa mieleen väistämättä mielikuva Mc Donaldsista, vaikka kyseinen syöttölä ei ole tietääkseni tuonut soijatuotteita syöttölistoilleen -en tiedä, koska en ole yli vuosikymmeneen kyseisessä käynyt, mutta oletan. Ja koska jokainen itseään kunnioittava ihminen mielellään jakaa tietouttaan kyseistä ketjua, kuten muitakin pikaruokaketjuja vastaan, otan nyt osaa tähän hyökkäykseen.

Pikaruokaketjujen tuotesisältö tiedetysti koostuu elimistöä tukkivista prosessoiduista kemikaalimyrkyistä ja terveydelle vaarallisista ainesosista. Rakkaat lukijat, pysykää poissa pikaruokaketjuista, olette sen velkaa elimistöllenne...loppupeleissä se on teidän elimistönne, joka pitää teidät elossa. Vaalikaa sitä. On helppoa eksyä pikaruokaketjuun ja antautua kaikille mieltä stimuloiville ainesosille, mutta yhtä helppoa on heittää hyvästit terveelliselle ruumiille, ja ottaa sana terveellinen pois ruumiin edestä, ja jäljelle jää jotain minkä voi suoraan heittää hautaan, tai vaikka polttaa, koska se ruumis tuskin maatuu kaikkien kemikaalien ja säilöntäaineiden vaikutuksesta.

Loinko mieleenne traumaattisia kuvia pikaruokaloista? -hyvä niin. Tässä vielä kuva ja linkki, jota seuraamalla viimeisetkin halut kyseisiä ällöhirvityksiä kohtaan katoavat:



     Mmm...Chicken Nuggets!!!



Palataan soijaan, jonka en näiden kauhukuvien jälkeen usko kuitenkaan täysin samalle tasolle lankeavan, kuin edellä mainitsemani...-uskon, en tiedä. Huomasin soija pöhöttymän ja kipujen myös leviävän kummasti ala-vatsan alueelle, ja viikon rankan soijan saloihin heittäytymisen jälkeen muistin...ai niin...tällä soijalla ja hormonitasapainolla oli jotain tekemistä toistensa kanssa...Nopea Googlaus, ja tadaa!!! Soijan ja Endometrioosin yhteys..."kehotetaan välttämään soijatuotteiden käyttöä". No niin...siinähän se. Ei enää tuota helvetillistä hormonihäiriötä...joten tähän loppui soijan syönti. Jos joskus harvoin maistan palan tai kaksi, ehkä se ei ole hengenvaarallista, katsotaan sitten onko sen palan tai kahden maistaminen sitten sen arvoista.

Vaikka soijan syönti loppui, ongelmat jatkuvat. Kipujen muodostuessa häiritseviksi (-tässä blogissa ei maininnan arvoisiksi-) fyysisiksi vaivoiksi, muistin äitini sanat lapsuudesta: "älä syö sitä soijakastiketta, olet sille allerginen". No, nyt kaikkien kipujen ja pöhötyksen huipentumana lapsuuden vaivat iskivät päälle, ja olen kirjaimellisesti 'haavoittunut'. Ei hyvä asia!

Eli tässä teille kirjoittaa soijaton ja viljaton vegaani, jonka elimistö on ilmeisesti myös jatkuvassa vitamiinien puutostilassa, ja jatkuvasti joudun sille ruokaa tarjoamaan, koska se jatkaa valittamistaan melkein yhtä paljon kuin minä tässä kyseisessä blogikirjoituksessani...eilen aloitin monivitamiinien syönnin -jälleen kerran. En mielelläni käytä länsimaisia lääkkeitä, mutta täytyy sanoa, että jo yhden päivän jälkeen alkaa helpottaa...

Tänä aamuna ensimmäistä kertaa haaveilin piimäpaastosta...kun elimistö sanoo itsensä irti, pääsin sen kanssa aina sopimuksen parin päivän piimäpaastolla. Nyt asia ei tule kyseeseen, joten yritän miettiä vaihtoehtoista paastoa...ehkä pelkistetty kurkku-salaattidieetti ja paljon vihreää teetä ja sitruunavettä..? Ja niitä vitamiinipillereitä. Hieman keljuttaa. Mutta ainahan näitä vastoinkäymisiä sattuu...



                                                        Päivälliseni

Ihmiskokeemme ensimmäinen vastoinkäyminen on kohdattu.

Tuulta päin!

R

Loppuun pohtiva-eettis/geneettinen-tutkiva kysymys lukijalle maitotuotannosta:

Mietin, josko etsisin käsiini onnellisen lehmän piimää pieneltä farmilta. Miten tämä toimisi käytännössä eettisen ajatteluni kanssa? Paluu menneisiin aikoihin. Onnellinen pieni lehmä laitumella, ja käsin lypsettynä (tai koneelliseti), hyvän elintason antava rakastava koti..."Mansikki Mustikki" ideaali. Tässä kyseisessä tapauksessa, onko ihmisellä oikeus lehmän maitoon? Jos otetan huomioon karitsan tarpeet ja hyvinvointi, ja jäljelle jäävä osuus menee luonnonmukaisesti tuotetun rasvaisen piimän tekoon. Eettinen puoli olisi kunnossa. Mutta entä fyysinen? Ihminen ei tarvitse maitoa äidin imetyksen jälkeen. Tähän voivat kaikki maidolliset vapaasti kommentoida, itse pitäydyn todistusaineistossa, joka on päinvastainen maidollisten mieltymyksiin. Mutta miten elimistömme kehittyy vuosien saatossa maitoriippuvuuteen? Alammeko olla maidon jatkuvasta saannista riippuvaisia, ja kehittyykö elimistömme siihen suuntaan, että tuota kyseistä tuotetta loppujen lopuksi tarvitsemme? Tutkimustuloksiakin on varmasti valtava määrä...mihin sitten oikeasti uskoa? Niihin, jotka on maksettu tukemaan maitoteollisuutta? Miten löytää puolueettoman, rehellisen tutkimustuloksen, joka ottaa kantaa vain ja ainoastaan ihmisen elimistön tarpeisiin, ja vaihtoehtoisiin kasviksiin, jotka pitävät kalsiumin saannin tasapainossa.

Onnellisen lehmän elämää...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti