16.1.2012

Kyllä mä osaan tehdä jotain hyvääkin...ainakin omasta mielestä.

Heti vuoden vaihduttua ja tämän ruokarytäkän aloitettuani otin ensimmäiseksi hommakseni onnistua soijarouheen kanssa. Siinä on siis jälleen yksi ainesossa jota en ole pitänyt herkkulistani kärjessä. Monet kerrat olen yrittäny jauhelihaa sillä korvata siinä kunnolla onnistumattani. Voin kertoa että taito-kateus iski muutamaan otteeseen entisten kämppisten kanssa, jotka rouheesta vääntelivät milloin minkäkinlaisia herkkuja ja itse samaa yrittäessä joutui aina katkerasti toteamaan, että jotain nyt menee pieleen ja pahasti. Ehkä yritys ei ollut tarpeeksi kova.

Onni oli kuitenkin osanani tällä kertaa, kun internetmetsästysretkelläni törmäsin ruoka-aiheiseen vegaaninen versio - blogiin. Sieltä bongasin soijarouhepihvien ohjeen, joka sai kunnian olla ensimmäinen vegaaninen yritelmäni ja kyllä hyvä siitä tuli! Tästä innostuneena päätin sitten kyläilemässä olleelle ystävälleni tehdä kyseisen reseptin uudemman kerran mutta tällä kertaa vielä jopa gluteenittomana ja kyllä hyvää oli jälleen ja nyt on ihan todistajan lausontokin tälle. Ettäs tiedätte jos kehtaatte epäillä!




Lisukkeena toimi edellisen päivän monirehusotku ( Sipuli, paprika, punakaali, kidneypapu, munakoiso, valkosipuli, tomaatti ja kookoskerma) ja koska chilin jätin vieraanvaraisuudesta noin muuten pois sai homma sitten lautasella potkua erilaisista purkitetuista chilisooseista. Nom nom ja mulla on muuten kerrankin ihan oikea ohje antaa teille :)



Tämä on siis ryöstetty vegaaninen versio blogista ja modattu omiin tarpeisiin.

Soijarouhepihvit

noin 8 kappaletta

    •    1 dl soijarouhetta
    •    2 dl vettä
    •    1 kasvisliemikuutio
    •    1 rkl soijakastiketta
    •    1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
    •    1 dl kaura- tai soijakermaa
    •    1 sipuli
    •    2-4 valkosipulin kynttä tai enemmän
    •    1 dl tattarijauhoja
    •    mustapippuria, valkopippuria ja chiliä maun mukaan
    •    rypsi- tai kookosöljyä paistamiseen

1. Liota kasvisliemikuutio kuumaan veteen ja lisää soijakastike
2. Kaada mausteliemi soijarouheen päälle, sekoita ja anna soijarouheen turvota
3. Turvota korppujauhoja kermassa muutama minuutti ja lisää ne keitettyyn soijarouheeseen
4. Pilko ja kuullota sipuli sekä valkosipuli öljyssä noin viisi minuuttia ja lisää seokseen, valkosipulia oman maun mukaan
5. Lisää tattarijauhot, mustapippuri ja muut mausteet ja sekoita tasaiseksi
6. Muotoile ja paista pihvejä noin viisi minuuttia molemmin puolin


Näillä mennään ja ikuista nälkää on taas siirretty hieman.

         
    -S

1 kommentti:

  1. Voi rakas S miten herkullisen näköistä!!! Näkisitpä mun yritelmät...No, seuraavassa postauksessa sitten :D

    R

    VastaaPoista